Utazás

Kivonul a rendőrség az utakra a hosszú hétégén

Óriási forgalom várható a halottak napi hosszú hétvégén. Egyrészt sokan indulnak wellness-hotelekbe, másrészt a temetői forgalom is igencsak fölerősödik. Gyakorlatilag az egész ország útra kel. Éppen emiatt a rendőrség is kivonul az utakra, egyúttal kérik, hogy a szokottnál is óvatosabban és figyelmesebben közlekedjetek.

A halottak napi hosszú hétvége, vagyis az október 29-e szombat és november 1-je közötti négynapos ünnep az átlagosnál is nagyobb veszélyt jelent a közlekedők számára. Ezekben a napokban a közúti forgalom az átlagos többszörösére nő, és ilyenkor a kevésbé gyakorlott sofőrök is autóba ülnek. Az utak zsúfoltabbak, a haladás jóval lassabb, a balesetek száma is megnő.

A rendőrség kivonul az ország útjaira

Már október 28-a péntektől számítani kell a fokozott rendőri jelenlétre és az ezzel járó ellenőrzésekre, traffipaxra az autópályákon, az autóutakon, főútvonalakon és a lakott területeken belül. Emellett a temetők környékén is segítik a közlekedést a rendőrség munkatársai a polgárőrökkel együttműködve.

Mivel forgalomkorlátozásra, behajtási tilalmakra is számítani kell főként a temetők környékén, ezért a rendőrség azt kéri, ne megszokásból közlekedjetek, és mindenképpen figyeljétek a közúti jelzéseket. Ha pedig hosszabb útra indulnátok, mindenképpen ellenőriztessétek az autó műszaki állapotát. Nem árt a téli gumikat is időben fölszereltetni.

A tolvajokra is figyelnek a rendőrök a hosszú hétvégén

A közúti ellenőrzések mellett a rendőrség közrendvédelmi és bűnügyi szolgálata is fokozott ellenőrzéseket tart. A halottak napi forgatagban ugyanis igencsak megnő a gépkocsifeltörések, zseblopások, viráglopások, sírrongálások száma. Ezért azt is kérik, figyeljetek a tulajdonotokra az átlagosnál jobban, főként a tömegközlekedési járműveken, a temetőkben.

Ha pedig feltörnék vagy ellopnák az autót vagy bármilyen kár ér benneteket, mindenképpen jelezzétek a legközelebbi rendőrségen vagy a 107 és 112-es központi segélyhívó számok egyikén.

Fokozott rendőrségi ellenőrzésre kell számítani a hosszú hétvégén
Fokozott rendőrségi ellenőrzésre kell számítani a hosszú hétvégén

(Police)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top