Szabadidő

Ötödszörre is megkereste megmentőjét Dindim, a pingvin

Annyira cuki és tüneményes Dindim, a pingvin. A madár több ezer kilométert utazik Patagónia és Brazília között, hogy újra és újra láthassa megmentőjét. Egészen különleges érzelmi kapcsolat alakult ki a brazil férfi és a pingvin között. Nagyon megható és szívmelengető videót mutatunk.

Évente több ezer kilométert utazik ez a tüneményes pingvin, hogy újra és újra lássa egykori megmentőjét Brazíliában. És ezt az utazást már ötödik alkalommal tette meg, pedig megmentője az elsőre sem számított. A férfi megmentette a madár életét, amikor megtisztította tollait az olajlerakódásoktól.

Az Atlanti-óceán egyik brazil szigetén, Ilha Grandén vetődött partra öt évvel ezelőtt a pingvin, amely a négyezer kilométerre délre található Patagóniában honos. Az egyik helyi férfi, Pereira de Souza ellátta a törött lábú, olajjal borított madarat. Azóta a pingvin minden nyáron megjelenik a Proveta nevű halászfaluban lévő ház bambuszkerítésénél.

“Biztos voltam benne, hogy Dindim idén már nem jön” – mondta a 73 éves Pereira, aki 2011 óta először ünnepelte június végi születésnapját kedvenc pingvinje nélkül. Augusztus elsején aztán Dindim váratlanul újra megjelent. Mivel a férfi gyűrűvel megjelölte a madarat, nem volt nehéz felismernie.

Klemens Pütz pingvinkutató szerint szokatlan, de nem valószerűtlen az eset. “A hely a Magellán-pingvinek útvonalába esik. Miután Patagóniában kiköltik tojásaikat, télen gyakran több ezer kilométert úsznak a melegebb északi területekre, Brazíliáig. Időnként ráadásul előfordul, hogy a pingvinek beleszeretnek gondozójukba vagy megmentőjükbe” – mondta a szakértő.

Dindim újra és újra felkeresi megmentőjét

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top