Horoszkóp

Sulistílus-horoszkóp: Hogyan csináljunk kedvet az iskolához?

Közeleg szeptember, és kezdődik a suli. A szülőknek nemcsak az okozhat fejtörést, hogy beszerezzenek minden szükséges eszközt, hanem az is, hogy ezek stílusban a gyerekekhez illőek legyenek. Szerencsére van bőven választék. Sok dolog nem pénzfüggő. És ha kedvet szeretnénk csinálni a sulihoz, akkor ismernünk kell a gyerekünk stílusát. Ebben segíthet az asztrológia.

Kos

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A Kos gyerekek mindene a sport. Akár fiúról, akár lányról van szó, érdemes olyan tanszereket választani, ami ezt tükrözi. Jó lenne tudni, hogy aktuálisan mi a kedvencük, ugyanis rajongásuk tárgya gyorsan változik. Hol a kosárlabdáért, hol a versenyautókért, hol a vízi sportokért lelkesednek. Ha nem tudjuk eldönteni, hogy mi a trendi, akkor idén könnyű dolgunk van, hiszen a foci-Eb és az olimpia bőven ad aktualitást. Jó ötlet együtt vásárolni. Amennyiben el tudjuk érni, hogy lelkesedjenek egy-egy füzetért, dossziéért, nyert ügyünk van. De a strapabíró képesség mindenképpen szempont. Sajnos ők nem tudnak vigyázni a holmijukra. Ezt jobb, ha nem vetjük a szemükre, mert ebből véget nem érő vita alakulhat ki. Inkább törekedjünk a tartós iskolaszerek megvásárlására, és egy vitaforrással kevesebb!

Olvasd el ezt is!

Bika

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A Bika nebulóknak kifinomult az ízlésük. A színek és a formák is fontosak, sőt ezek összhangja is, tehát érdemes olyan tolltartót választani, ami megy az iskolatáskához. A füzeteknél és a füzetborítóknál is törekedjünk a harmóniára. Az is jó ötlet, ha más színű a vonalas és a négyzethálós füzetek borítója. A Bikák imádnak enni. Ebből adódóan választhatnánk pl. gyümölcsös mintát. De ezzel óvatosan! Mert ha az iskolában óra alatt elmerengve egy ínycsiklandó ételt néznek, megéhezhetnek, és akkor esélytelen, hogy a tanulásra figyeljenek. Ehelyett inkább természet- vagy állatfotókkal illusztrált iskolaszereket részesítsünk előnyben. De vigyázzunk, hogy ezek se legyenek giccsesek, mert a Bikákat a túlzás taszítja. Vonjuk be őket a folyamatba! Hálásak lesznek, és még jobban fognak vigyázni mindenre.

Olvasd el ezt is!

Ikrek

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Az Ikrek gyerekek imádnak utazni. Lehet kapni olyan füzeteket, amit a világ különböző nagyvárosairól készült fotók díszítenek. Ezek testhezállóak. Ezt összehangolhatjuk az adott tantárggyal. Például, ha angolul tanul, akkor londoni borítós füzetet vegyünk! Persze nem kell ehhez mindenáron ragaszkodni, mert szerencsénk van az Ikrek jegyű diákokkal: rendkívül nyitottak és rugalmasak, nem kötődnek mereven egy ideához. Sajnos szétszórtságuk és hanyagságuk is innen ered. Amíg kisdiákok, mindenre rá kell írni a nevüket, a körzőkészletre is. De később sem árt valahogy megjelölni az eszközeiket, mert könnyen elhagyhatnak bármit. Mivel a gyerekek sok egyforma tolltartóval és iskolatáskával mennek suliba, tanácsos valami egyedi jelzéssel ellátni ezeket, pl. fityegővel vagy öntapadós 3D-s matricával. 

Olvasd el ezt is!

Rák

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A Rák csemeték félénkek, és ragaszkodnak a szeretteikhez. Ebből adódóan lehetne családi fotókkal díszített borítót csináltatni. Ha ez macerás és költséges, akkor egyedivé és szerethetővé tehetjük a legátlagosabb tolltartót vagy táskát egy családra emlékeztető apró tárggyal. Ez lehet a nagymamától kapott kicsi plüssmaci, vagy a nyári utazáshoz köthető helyi dísztárgy. Nagyon egyéni, hogy mi az, ami kellemes emlékeket ébreszt a Rák gyermekben. A cél az, hogy az iskolában ne érezze magát elhagyatva. Ha egy számára kedves tárgy megmelengeti a szívét, könnyebben teljesíti a zord elvárások által támasztott követelményeket. A Rák gyerekek alapvetően imádják a vizet. Ez lehet folyó, tenger, tó. Ha találunk olyan füzetet, amit ilyen fotó díszít, akkor ne habozzunk, ugyanis a víz nézése is feltölti őket.

Olvasd el ezt is!

Oroszlán

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Az Oroszlán tanulók rajonganak mindenért, ami csillog. Egy lány esetében ez könnyebb eset, hiszen ha nem is Swarovski-kristályokkal kirakott tolltartót veszünk, egy flitteres változat is sikert fog aratni. Fiúknál a fémes csillogás is nyerő. Ebben is találunk bőven választékot. Persze náluk a méregdrága sportautók a menők. Ha elvisszük őket magunkkal vásárolni, akkor engedjük meg nekik, hogy válogassanak! Ha belelkesednek, akkor olyan lendülettel kezdik a tanévet, ami hamar hozza a sikereket. Az Oroszlán jegyű gyerekeknél elengedhetetlen, hogy olyan eszközöket vásároljunk, amilyenjük nincs a többieknek. Ugyanis ők ki nem állhatják az “egyenruhát”. Sok pénzt elkölthetünk, ha nem vagyunk kreatívak. Egy kis pluszidő ráfordításával egyedivé varázsolhatjuk a könyveket és füzeteket saját címke nyomtatásával.

Olvasd el ezt is!

Szűz

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A Szűz gyerekek kedvelik a természetes dolgokat. Nekik egy újrahasznosított, gyógynövényrajzzal díszített füzetborító tökéletes választás. Semmiképp se vegyünk harsány színvilágú holmit! A fa és a papír illatát imádják. Régen nagy divat volt fából készült tolltartót hordani. Most is lehet kapni különböző méretű dobozokat. Egy ilyen leveheti őket a lábukról. Otthon ragaszthatnak rá szalvétatechnikával nekik tetsző mintát, vagy egyszerűen lelakkozhatják. Persze kortól függ, hogy mennyire ügyes a kezük. Más iskolaszereket is pakolhatnak hasonló dobozokba, vagy natúr kartonból készült dossziéba. Ne essünk abba a hibába, hogy divatos mintát veszünk! A Szűz gyerekeket nem érdeklik az aktuális trendek. Sokkal szelídebbek, mint a társaik. Okosabb, ha kikérjük a véleményüket, úgy nem tévedhetünk.

Olvasd el ezt is!

Mérleg

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A Mérleg-szülötteknek a legjobb az ízlésük. Művészi hajlamaikat kiaknázhatjuk az iskolaszerek kiválasztásánál. Rendkívül széles skálán mozog az ő tehetségük, érdeklődésük. Ha a zene vonzza őket, akkor nemcsak a kottás vagy a billentyűs minta jöhet szóba, hanem kedvenc hangszer vagy együttes, vagy zenei irányzat logója. Ha a színház vagy a filmek szerelmesei, akkor ilyen témájú eszközöket keressünk. Őket is meg lehet bízni, hogy akár az interneten kutassanak. Meg fogunk lepődni, hogy milyen kincsekre fognak bukkanni. Mivel ez az ő sikerük lesz, büszkévé teszi őket. Ezek után remek hangulatban kezdhetik a tanévet. A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, ha nélkülük vásárolunk. Cikinek vehetik azt, ami egy felnőtt ízlésének megfelel, ez pedig iskolaundort válthat ki. Szóval mindenáron kerülendő!

Olvasd el ezt is!

Skorpió

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A Skorpió diákok ízlése hajmeresztő. Minden izgalmas számukra, ami az átlaggyerekek számára visszataszító. Az iskolába nem való olyasmi, ami megbotránkoztatja a többieket, szóval óvatosnak kell lennünk. De ha a kedvükben akarunk járni, akkor ügyesen meg kell találnunk a jó ízlés határait. Szerencsére a fekete szín már elfogadott mind a fiúknál, mind a lányoknál, ahogy a szegecses holmikon se akad már fel senki. De pl. a piros, véresnek tűnő minta még mindig nem fér bele a közízlésbe. Szóval ezt hanyagoljuk. Vannak olyan pólók és táskák, amelyek kevésbé feltűnőek, és mégis olyan horrortémájú filmek hőseit ábrázolják, amiért egy Skorpió gyerek rajong. Itt is a felnőtt mértéktartásán múlik, hogy ez mennyire provokatív, hiszen a Skorpiók fő motivációja a határok feszegetése és a tabuk ledöntése.

Olvasd el ezt is!

Nyilas

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A Nyilas nebulók igazi filozófusok: olyasmi foglalkoztatja őket, ami messzire mutat, pl. csillagászat, misztikus világok, utópisztikus járművek. Egyfajta álomvilágban élnek, ami tele van hihetetlen lényekkel és formákkal. Sok film foglalkozik ilyesmivel. Egyik legnagyobb klasszikus a Star Wars, ami most újból divatba jött, de még számtalan téma lehet a kedvenceik között. Hasznos, ha képben vagyunk. Ha mégse, akkor vigyük magunkkal a Nyilas gyermeket, és engedjük, hogy kedve szerint válogasson! Nem baj, ha ez időigényes. Amennyiben elegendő időt szánunk a vásárlásra, olyan iskolaszerekre fogunk költeni, ami sokszorosan megéri. Hiszen ha egy Nyilas-szülött fellelkesedik, nincs lehetetlen. Még országos tanulmányi versenyt is képes megnyerni. A siker titka, hogy elérjük, hogy beleszeressen a tanulásba.

Olvasd el ezt is!

Bak

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A Bak gyerekek felelősségteljesek. Nem szoktak lelkesedni, de nem is veszítik el a motivációjukat olyan könnyen, mint a kortársaik. Szeretik a régi holmik szagát. Megbecsülik a tárgyaikat. Ragaszkodnak a jól bevált eszközeikhez akkor is, ha azok elnyűttek. Ezt azért is fontos tudni, mert nekik nem öröm, ha minden évben új táskát vagy tolltartót kapnak. Ez nem igénytelenség, hanem a hagyománytisztelet. Ennek tudatában előkereshetünk olyan tollat vagy tokot, amit a szüleik vagy a nagyszüleik használtak. Óriási megtiszteltetésnek fogják venni. De nem muszáj ezt rájuk erőltetni. Ha új holmit veszünk, akkor részesítsük előnyben a bőrből készült dolgokat. A bőr természetes tapintású és tartós is, ráadásul nem feltűnő. Ugyanis a Bak gyerekek ódzkodnak mindentől, ami csiricsáré, kirívó, harsány.

Olvasd el ezt is!

Vízöntő

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A Vízöntő-szülöttek sokszor nem a funkciót nézik. Sőt imádnak olyan tárgyakat rendeltetésüktől eltérően használni, ami a környezetüket meglepi. Ők tipikus csodabogarak. Ennek jegyében díszíthetjük pl. a tollaikat lelakkozott gumicukorral, vagy készíthetünk asztali ceruzatartót száraztésztából. A lényeg az egyediség. Szóval csak olyasmi legyen a táskájukban, ami garantáltan nincs a társaiknak! Ebbe bátran vonjuk bele őket! Ugyanis az ő fantáziájuk sokkal élénkebb, mint bárki másé. Természetesen ez nem mehet a tanulás rovására, tehát ne játékokat készítsünk! Itt elengedhetetlen a felnőtt mértéktartása, de egy kis különcség nem árt. Mivel a Vízöntők szeretnek szárnyalni, érdemes kipuhatolni, hogy mi az aktuális téma náluk. Ezzel kapcsolatos mintájú füzet és borító beszerzésével motiválhatjuk őket.

Olvasd el ezt is!

Halak

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A Halak gyerekek fantáziája a legélénkebb. Színek és formák olyan kombinációját ismerik, ami még senki agyából nem pattant ki. Ez megkönnyíti a dolgunkat. Persze csak abban az esetben, ha elég mozgásteret adunk nekik. Mivel ők nem követelőzőek, nem fognak maguktól előállni a vágyukkal. Finoman kell kiszednünk belőlük, hogy mi tetszik nekik. Ne csodálkozzunk, ha az elején mindenre bólintanak! Nekik tényleg minden tetszik. De ha kibontakozhatnak, és beleszólhatnak abba, hogy milyen színű, stílusú iskolaszereik legyen, akkor meglepő kombinációkat fognak összeválogatni. Lehet, hogy egy felnőtt számára eklektikus, szedett-vedett az, ami egy Halak-szülöttet lenyűgöz. De mi, szülők ne felejtsük el, hogy ő jár iskolába, és ő használja azokat a holmikat, vagyis az ő ízlésének megfelelően kell válogatnunk.

        

Olvasd el ezt is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top