Gasztro

A legfinomabb és legegyszerűbb köret az őszre: mézes édesburgonya

Az édesburgonyát szuperegyszerűen lehet nagyon finomra elkészíteni, így akkor is villanthatsz, ha csak kevés erőfeszítést tudsz belefektetni a köretbe.

 Egyszerűen imádjuk az édesburgonyát: lassan felszívódó szénhidrát, nem emeli magasba a vércukorszintet, sokkal kevésbé hizlal, mint a sima krumpli, ráadásul C-vitaminban és béta-karotinban is gazdag. Ám mindezen áldásos tulajdonságai eltörpülnek amellett, hogy isteni finom íze van! Ha egy izgalmas körettel villantanál a hagyományos húsételek mellé, az édesburgonya kiváló választás lesz. Az alábbi receptből megtudhatod, hogyan készítsd el pofonegyszerűen, mégis izgalmasan.

 Mézes édesburgonya a sütőből

A legfinomabb őszi köret: mézes édesburgonya

Hozzávalók:

  • 500 g édesburgonya, meghámozva, 2-3 centis kockákra vágva
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 3-4 csipetnyi fahéj

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsd elő 190 fokra.
  2. Egy tálban keverd össze az édesburgonya-kockákat a vajjal, a mézzel és a fahéjjal. 
  3. Egy sütőpapírral borított tepsin oszlasd el a kockákat, majd tedd sütőbe 30 percre. Melegen tálald.

Forrás: RasaMalaysia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top