Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Sósat, sósat jó ropogósat.

Torolt_felhasznalo_864375
Torolt_felhasznalo_864375
Létrehozva: 2005. december 30. 22:46

Sziasztok !!!

Gondoltam sütök holnap egy kis sósat, de nem jut eszembe semmi jó recept. Valami igazán egyszerűre és gyorsra  gondoltam! 

Ez van itthon (ebből kéne kihozni valamit, mert ebben a hóban semmi kedvem vásárolni menni) :

Fél guriga sajt,

2 csomag élesztő,

Több kg liszt

50dkg margarin

Tojás

Tej

Túrós pogi most volt Karácsonykor, úgyhogy légyszike azt ne írjatok Lehet rúd, vagy masni is, vagy akármi, csak Isteni legyen 

Előre is mindenkinek egy hatalmas puszi érte!

Sikerekben és Egészségben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!!

  1. Torolt_felhasznalo_951788
    Torolt_felhasznalo_951788
    2005. december 30. 22:592.
    Szia!

    Van már egy "pogácsa" topik.
    Néz körül ott!
    http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?id=177&forumid=78711

    Jó pogácsázást!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. Torolt_felhasznalo_644310
    Torolt_felhasznalo_644310
    2005. december 30. 23:033.
    sziasztok!

    én is ezt tervezem a holnapi bulira....szóval help---!!!!please
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2005. december 30. 23:084.

    A sajtod nem füstölt véletlenül? Mert akkor lemegyek a szakácskönyvemért...

    Vagy nincs véletlenül mogyoród? Mert ebben az esetben is van jó ötletem.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_864375 (1)
    2005-12-30  22:46
  4. 2005. december 30. 23:105.
    Szia!

    Nekem két sajtós rúd receptem van.Gyors és egyszerű. Hátha....:

    1: Ez egy olcsóbb változat

    35 dkg liszt
    1 rama
    6 evőkanál víz
    1 és fél kanál ecet
    1 és fél kiskanál só
    Jól összegyúrni ,kicsit pihentetni kell aztán vékonyra nyújtani, felvágni csíkokra. A tetejét pirospaprikával elkevert tojásfehérjével megkenni és sajttal megszórni. Mi szezámmaggal is szeretjük. Vigyázz mert hamar megsül!

    2: Ez szalakális

    50 dkg liszt
    1 rama
    1 tojássárga
    1 tejföl
    1 z. szalakáli
    2 kk só
    A többi ugyan az mint az elsőnél, pihentetés, nyújtás stb...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_864375 (1)
    2005-12-30  22:46
  5. 2005. december 30. 23:116.
    Ajánlom a sós ropit, csomagolva lehet kapni
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_864375 (1)
    2005-12-30  22:46
  6. 2005. december 30. 23:137.

    Dupla adaghoz: 1/2 kg liszt /jobb, ha rétesliszt/ 40 dkg margarin, 40 dkg reszelt sajt, só, pici tej az összeállitáshoz.

    A lisztet a vajjal, sajttal, sóval, 2 késhegynyi szódabikarbónával és annyi tejjel, hogy jól összedolgozható legyen, összegyurom

    Kinyujtom, késsel csíkokra vágom, megkenem tojással, tetejére szórók sajtot, piritott szezámmagot. Mehet rá akár mák szemek, akár köménymag.

    Sütőben 160 fokon megsütöm. Jó kiadós, és nagyon fini.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_864375 (1)
    2005-12-30  22:46
  7. 2005. december 30. 23:148.
    Megelőztél, csak a mennyiségben van eltérés, de nekem igy is fini lett.
    előzmény:
    tigrisanya (5)
    2005-12-30  23:10
  8. 2005. december 30. 23:269.
    Tigrisanya szalakálisa tuti elronthatatlan és sokáig friss marad. Tegnap sütöttem ugyanezt. Annyi pici változtatás, h. a margarin 1/5-ét zsírra cseréltem, így még porhanyósabb.  De csak margarinnal is siker!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_864375 (1)
    2005-12-30  22:46
  9. 2005. december 30. 23:3010.
    Pedig sokáig kerestem!

    Szerintem ezek mind elrontahtatlanok és nagyon finik! Ráadásul az elkészítésük is annyira egyszerű,hogy a gyerekeim is szívesen sütnek.
    előzmény:
    Oyanka (8)
    2005-12-30  23:14
  10. Torolt_felhasznalo_644310
    Torolt_felhasznalo_644310
    2005. december 30. 23:3711.
    SZIASZTOK!

    Tigrisanya..nem hagytad ki a receptből a sajtot ? ..?

    Mennyi jön ki a dupla adagból ? Olyanka ?

    Mennyi a pihentetés :10perc ?

    bocs ,de kezdő vagyok !



    köszi az eddigieket!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. 2005. december 30. 23:3912.

    Szia!

    Nekem is van egy 1szerű sajtos rúd receptem, írom is:

    30 dkg liszt,22 dkg margarin,vagy 16 dkg zsír,1 tojás,2 dkg élesztő 1 dl tejben felfuttatva,csipet só,csipet cukor.Összegyúrni a hozzávalókat,kinyújtani kb.egy centi vastagra,megkenni a tetejét tojással,majd megszórni köménymaggal,reszelt sajtal,derelyevágóval elvágni tetszés szerint,200 fokon 10 percig sütni(pirulásig),majd jóízűen elrágcsálni.Pofon egyszerű és nagyon fincsi!Jó sütögetést!BUÉK!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. Torolt_felhasznalo_844739
    Torolt_felhasznalo_844739
    2005. december 30. 23:5813.

    Két tuti recept: kiskiflik: 3-4 dl  langyos tejben megfuttatunk 2 dkg élesztőt, csipet cukor bele, több só, majd összegyúrni 1/2 kg liszttel, 5-6 dkg margarinnal, keleszteni, majd ha megkelt,  négy cipóra vágni, kör alakúra nyújtani 1-1 cipót és nyolc háromszögra vágni,(így össz.32 db lesz)  a talpa felől feltekerve kis kifliknek,a tetjére reszelt sajt, durvább só, szezámmag, köménymag mehet. Ill. tojással megkenni.Én már úgy is csináltam, hogy bele tettem sajtdarabot ill. pizzás krémet (pizzakrém, fűszerekkel feltúrbózva, ezzel megkenve és feltekerve-ISTENI), de bármivel tölthető.

    A másik recept kisperec: 50 dkg liszt, 1 ráma, 20 dkg sajt, 1 csom. szalakáli, 1 tejföl, só. A tetejére tojás.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. 2005. december 31. 00:1214.

    Sziasztok!

    Én minap a legutóbbi papír NŐk Lapjában található sósságot sütöttem, az is nagyon jó lett. Az ottani recept szerint a tészta egyik felét tölti húsos töltelékkel, a másik csak simán rúd. Én csak két adag rudat készítettem most, az egyiket sajttal, a másikat szezámmaggal. Finom, érdemes vele próbálkozni, legközelebb a töltöttet is kipróbálom, most hozzávaló hiányában nem jött össze a dolog... Ha nincs meg az újság, és vkinek kellene a recept, holnap szívesen bepötyögöm. :-)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. 2005. december 31. 00:2015.
    A sajt a tetejére kell, hogy mennyi az izlés dolga, én jó vastagon megszórva szeretem!

    A pihentetés kb 20 perc, de azt is lehet, hogy most összeállítod a tésztát,beteszed a hűtőbe és holnap sütöd meg.

    A tésztát vékonyra kell nyújtani, így a szimpla adagból is legalább 4 tepsi lesz.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_644310 (11)
    2005-12-30  23:37
  15. 2005. december 31. 10:0116.

    Csajok, egy apró ÖTLET:

    a  kinyújtott tésztát belefektetjük egészben a kivajazott tepsibe, a szélein hagyunk kb. 2 cm helyet. A tepsiben kenjük meg tojással, szórjuk meg fűszerrel és sajttal. És ott bent a sütőben vágjuk csíkokra a derelyevágóval. Sütés után szét lehet törni. Ez csak sütőporos sütire vonatkozik, élesztősre nem, viszont sok időt meg lehet vele spórolni, jó sütögetést! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_864375 (1)
    2005-12-30  22:46
  16. Torolt_felhasznalo_864375
    Torolt_felhasznalo_864375
    2005. december 31. 10:4917.
    Most, hogy így mondod, és csak 23 Ft ... 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_409069 (6)
    2005-12-30  23:11
  17. 2005. december 31. 13:2418.
    Hát igen, és nem kell mosogatni, stb. :-)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_864375 (17)
    2005-12-31  10:49
  18. 2005. december 31. 15:2019.

    Sziasztok! Én egy (nekem) új pogácsát ajánlok, a babos pogácsát. Az utóbbi időben mindig azt kell sütnöm, mert nagyon izlik mindenkinek.

    Szóval: kell 20 dkg. száraz bab, melyet megfőzök sós vizben, utána le kell darálni. Ezt össze kell keverni 3 dkg. élesztővel, három tojással két evőkanál zsirral és egy evőkanál szója liszttel (lehet kapni pl. a CBA-ban is), megsózni, borsozni izlés szerint negyed órát állni hagyni, utána fél kg. lisztet beleszórni, összegyúrni, kinyújtani kb. két ujjnyi vastagra, kiszaggatni, 1 tojást felverni azzal bekenni, és én beszoktam vagdosni kicsit. Meleg sütőben megsütni, nagyon finom, olyan mint a töpörtyűs pogi, de nem olyan nehéz, zsíros, és eteti magát. Próbáljátok ki. Mindenkinek nagyon Boldog Újévet kívánok.  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. Torolt_felhasznalo_553940
    Torolt_felhasznalo_553940
    2006. január 14. 13:1820.
    Sziasztok!
    A nagypapámnak szeretnék muffint sütni, de ő csak a sós sütiket szereti. Kerestem sós muffin recepteket, de csak sonkás, gombás és egyéb hozzávalójú recepteket találtam. Én csak valami egyszerűt szeretnék, mondjuk sajtosat. Ha valakinek van valami tippje, megköszönném, ha megosztaná velem.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top