Aktuális

Bőnyi rendőrgyilkosság: belső vizsgálatot indított az NNI

Vizsgálják a parancsnoki felelősséget Pálvölgyi Péter őrnagy halálával kapcsolatban, ami hasonlóképpen történt, mint 13 éve Borsos József százados lelövése.

Belső vizsgálatot indított a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Pálvölgyi Péter kiemelt főnyomozó halála miatt írja a Magyar Idők. A vizsgálat részeként tisztázzák a parancsnoki felelősség kérdését is, vagyis azt, hibázott-e valaki, amikor Bőnybe csak a nyomozókat küldte, és nem kérte a Terrorelhárítási Központ (TEK) támogatását, pedig tudhatták, hogy fegyverek lehetnek a szélsőjobboldali férfinál.

Gyertyagyújtás az ORFK épületénél - MTI Fotó: Balogh Zoltán
Gyertyagyújtás az ORFK épületénél – MTI Fotó: Balogh Zoltán

A kórházi ágyán csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezett, majd a tököli rabkórházba szállított férfi csoportjával kapcsolatban állt a romák elleni sorozatgyilkosság negyedrendű elítéltje, Csontos István, aki 13 év fegyházat kapott. A nyomozati iratok tanúskodnak arról, hogy Csontos kapcsolatba került a Magyar Nemzeti Arcvonal tagjaival.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top