Életmód

Virtuális örökbefogadás – Akkor is segíthetsz az állatokon, ha nem tudsz otthon gondoskodni róluk!

Nem tudsz örökbe fogadni, de segíteni szeretnél? Fogadj örökbe virtuálisan és ments meg egy bajba jutott kisállatot!

Hiába szeretnél egy kis házi kedvencet, az életviteled mégsem engedi meg, hogy most örökbe fogadj? Íme, egy lehetőség, használd ki, és te is segíthetsz a rászoruló állatokon!

Mi a virtuális örökbefogadás?

Ha az életviteled, az időbeosztásod nem teszi lehetővé, hogy örökbe fogadj egy kutyát vagy cicát, akkor is van lehetőséged segíteni a menhelyi árvákon! Ha az állatmenhelyek honlapját böngészve megfogott egy szempár, amit nem tudsz feledni, és segíteni szeretnél, akkor virtuálisan is örökbe fogadhatod a kis bajba jutott szőrmókot!

Virtuális örökbefogadás – Akkor is segíthetsz az állatokon, ha nem tudsz otthon gondoskodni róluk!

A virtuális örökbefogadás annyit jelent, hogy jelképesen fogadod örökbe a kiszemelt kutyát, cicát, miközben az állat a menhelyen marad, és az ellátását, tartását az általad adományozott összegből finanszírozzák. Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy pártfogoltad jobb minőségű tápot, vitaminokat, és ha szükséges, gyógyszereket, kezeléseket kapjon.

Hogyan lehetsz virtuális örökbefogadó?

Ha eldöntötted, hogy virtuális gazdi leszel, akkor a menhely adatlapjától függ az örökbefogadás menete. Általában a támogatni kívánt állat adatlapján van egy virtuális örökbefogadás opció, így az adataidon kívül már csak azt kell megjelölnöd, hogy mennyit adományozol. Egy beteg, kezelésre szoruló állatnak általában magasabb a napi ellátási költsége, így fordulhat elő, hogy egy idősebb kutyusnak, cicának 5 napra, egy egészséges társának akár 10-15 napra is elegendő az adományod. Állatmenhelytől függően egy állatnak akár több virtuális gazdája is lehet, így biztosítva ezzel a minél jobb körülményeket számára.

Ha a kedvencedet szeretnéd, meg is tudod látogatni az adott menhelyen, azonban azt jó tudnod, hogy attól, hogy virtuális örökbefogadó vagy, idő közben megérkezhet kis kedvenced valódi örökbefogadója is. Erről természetesen a menhelyek értesítést küldenek a részedre, és ha úgy gondolod, választhatsz egy másik kis rászorulót, hogy hozzásegítsd a boldogabb és könnyebb élethez.

 

Még több örökbefogadás az NLCafén: 

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top